ELIET_logo_QUADRI_NL_website.jpg

ELIET

Bij Eliet zijn we trots op onze Belgische roots. De firma werd opgericht door Emiel Lietaer, die door samenvoeging van zijn naam, de firma Eliet in het leven riep. Met zijn ruime technische bagage en oog voor opportuniteiten in de tuinsector, ontwikkelde Emiel Lietaer in de jaren 1980 de eerste Eliet machines, en was de basis gelegd voor de huidige fabriek. Wat begon met één man, is intussen uitgegroeid tot een uit zijn voegen gebarsten familiebedrijf met de kenmerkende oranje Eliet machines over de hele wereld.

Alle Eliet machines worden in het hart van West-Vlaanderen, België vervaardigd. Vermits Eliet als Belgisch fabrikant slechts over een kleine thuismarkt beschikt, is het vooral op export georiënteerd. Reeds van bij de oprichting heeft ELIET zich de specialiteit van een aantal nichemarkten eigen gemaakt, opgesplitst in de toepassingsgebieden:

a

Products

Benzinehakselaars : de robuuste oplossing voor mobiel werken.

De hakselaar met benzinemotor is uitstekend geschikt wanneer er mobiel gewerkt dient te worden. Het breed onderstel zorgt voor stabiliteit en veiligheid.

ELIET : Hakbijlprincipe : Laat het hout het werk doen.

De ELIET versnipperaars zijn uitgerust met het gepatenteerde ELIET Hakbijlprincipe™. Deze versnippertechnologie gebruikt de zwakte van het hout door het in de vezelrichting te snijden. De messen van ELIET versnipperaars hakken net als miniatuur kliefbijltjes op het groenafval in. Het hout wordt hierbij in de vezelrichting open gekliefd en afgesneden. Per minuut wordt deze cyclus duizenden keren herhaald door het grote aantal messen. Dit levert kleine uniforme snippers op, die perfect kunnen dienen als mulchlaag voor de bodem of voor uw compostvat.


Benzineverticuteermachines

STIHL - ELIET

Getrokken verticuteermachine